Cum Functioneaza?

Ce reprezinta Finanteaza.ro?

Platforma de ridicare fonduri Finanteaza.ro este o noua metoda de a ajuta atat dezvoltarea imobiliara cat si de a aduce profituri celor care investesc in ea. Finanteaza.ro aduce impreuna investitori, arhitecti, evaluatori, avocati, pentru a lucra ca o singura entitate in dezvoltarea unei platforme specializate si atingerea unui scop comun.

Cum functioneaza platforma Finanteaza.ro ?

 1. Platforma de strangere de fonduri incepe prin inregistrarea utilizatorului ca membru al platformei.
 2. Apoi, acesta poate avea acces de a participa la strangerea de fonduri pentru un proiect propus din cadrul platformei prin virarea unei sume minime, intr-un cont securizat afiliat fiecarui proiect in parte.
 3. Dupa ce suma necesara finantarii unui proiect este stransa, membrii investitori ai acelui proiect vor fi constituiti legal in cadrul unei asocieri in participatiune si vor proceda la semnarea contractului de asociere in participatiune.
 4. La finalizarea proiectului si vanzarea imobilului realizat, profitul se va imparti procentual la fiecare investitor, conform investitiilor efectuate initial de catre acestia.
  Trebuie mentionat faptul ca proiectele propuse de noi au o perioada de 2 luni pentru strangerea fondurilor. Daca in aceste doua luni, suma initiala pentru demararea si finalizarea proiectului nu este atinsa, banii vor fi returnati investitorilor iar proiectul in speta va fi inlocuit cu un altul.

Cine este in spatele platformei Finanteaza.ro ?

Toate proiectele prezente pe Finanteaza.ro, sunt propuse, evaluate si urmarite de catre echipa noastra, care are in componenta sa departamente specializate in domeniile juridic, contabil, imobiliar si constructii.
Asocierea in participatiune va fi constituita in cadrul firmei SC ALDIA SRL. Aceasta este o societate cu caracter privat infiintata cu scopul de a coordona activitatile ce se vor desfasura in cadrul asocierii in participatiune. Intrucat asocierea in participatiune nu are caracter juridic, ALDIA SRL va fi pionul principal in dezvoltarea proiectelor.

Care sunt serviciile oferite de catre Finanteaza.ro ?

Deasemenea, aceasta este societatea care sta la baza platformei iar rolul sau in cadrul proiectelor reprezinta desfasurarea urmatoarelor actiuni:

 • Cautare si identificare oportunitati imobiliare
 • Realizare due-diligence pentru fiecare proiect in parte
 • Negociere preturi atat la terenuri cat si la constructii
 • Contractare firme colaboratoare in conformitate cu anumite criterii de selectie (due-diligence pe firme)
 • Identificare potentiali investitori
 • Obtinere documentatii si avize necesare implementarii proiectului
 • Urmarirea proiectului pana la finalizare (vanzare)

Cum se va face desfasurarea investitiei ?

Desfasurarea investitiei se va face in felul urmator:

 • Echipa din cadrul Finanteaza.ro va propune proiecte pentru realizare. Aceste proiecte vor fi vizibile pe www.finanteaza.ro intr-o perioada de 2 luni. In acest timp, suma necesara realizarii proiectului va fi atinsa.
 • Ulterior, o firma de constructii va fi depistata pentru a lua parte la realizarea acestor proiecte. Firma de constructii va fi supusa unui control riguros urmarind diverse aspecte de natura juridica si financiara, pentru a fi selectionata in cadrul unui proiect. Un alt criteriu de selectie, va fi acceptul respectivei firme pentru a reduce la minim profiturile aferente constructiei unui imobil, acesta avand obligatia de a deveni investitor la randul sau prin depunerea de capital in randul investitorilor. Deasemenea, constructorul va realiza din fonduri proprii, o etapa a constructiei care valoreaza 20% din investitie.
 • El va construi in urma acestei sume iar finantarea de catre platforma catre acesta se va face etapizat. In momentul in care valoarea primei etape construite atinge pragul de 20% (investitia initiala a constructorului), se va realiza o comisie care va evalua lucrarile efectuate. Comisia va fi formata din diriginte de santier care va reprezenta interesele investitorilor, firma de constructii si membrii ai platformei Finanteaza.ro. In cazul in care nu se depisteaza nici o problema in executie sau de alta natura care ar putea afecta buna finalizare a proiectului, alti 20% din investitie vor fi deblocati pentru constructie (din suma stransa in prealabil in contul securizat). In final, constructorul va avea o valoare de 20% din investitie blocata pana in momentul in care imobilul se va vinde. Aceasta metoda reprezinta si o garantie de buna executie din partea acestuia.
 • Etapele de evaluari si constructii efective se vor efectua de catre firme specializate si agreate de catre institutii publice si bancare. Deasemenea, evaluatorii vor propune care varianta de dezvoltare este mai propice pentru o anumita zona si anume, case sau cladiri de apartamente, scopul final fiind acela de a tranzactiona cat mai rapid si eficient imobilul in discutie.

Cum aflu mai multe detalii despre proiecte ?

In cadrul platformei Finanteaza.ro, exista o sectiune denumita zona membri. In aceasta sectiune, fiecare investitor va avea un cont aferent, in care periodic vor fi postate si anuntate detalii legate de bunul demers al executiei (poze la fata locului, situatii de plata, etc). Deasemenea, aici exista si un calculator care, bazat pe tendinta pietei imobiliare in jurul careia se situeaza proiectul, va calcula, cu aproximatie, veniturile aferente investitiei.

Preturile si profiturile afisate sunt garantate ?

Deoarece piata imobiliara este instabila, SC ALDIA SRL prin intermediul platformei Finanteaza.ro, nu se angajeaza in stabilirea garantarii oricarui fel de profit realizat prin aceste investitii. Preturile afisate sunt informative. Cu toate acestea, veti avea acces la toate documentele necesare pentru urmarirea indeaproape a proiectului in care investiti.

Menu Title